80 uur werkstraf voor schoppen zwangere vriendin

80 uur werkstraf voor schoppen zwangere vriendin

ANNA PAULOWNA – Een man uit Anna Paulowna heeft een werkstraf van 80 uur gekregen omdat hij tijdens een ruzie zijn zwangere vriendin meermalen in haar buik heeft geschopt.

De man kreeg woensdag van de politierechter in Alkmaar ook een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd en de plicht om zich te laten behandelen.

Hij en zijn vriendin kregen 6 juni een fikse ruzie. De man had slagroom op de bank gemorst en uit boosheid schakelde zijn vriendin de wifi uit. Hij ontstak vervolgens in woede en schopte eerst meerdere keren in haar zwangere buik en drukte daarna haar keel dicht.

De man weet er zelf niets meer van en net op tijd bij zijn positieven om te voorkomen dat zijn vriendin het leven zou laten.

Hij noemde het incident woensdag afschuwelijk. “Dit valt natuurlijk niet goed te praten. Ik heb er heel erg veel spijt van”, aldus de man.

Na het incident is Veilig Thuis zich met het gezin gaan bemoeien. Er is een plan opgesteld om het stel goed in de gaten te houden. De man en zijn vriendin hebben nu wekelijks contact met het wijkteam.

Het ongeboren kind in de buik van de vrouw bleef ongeschonden. Ook de relatie hield stand. De vrouw was zelfs hoogzwanger aanwezig op de zitting. Ze moet in september bevallen.

Op een vraag van de rechter antwoordde zij dat het redelijk goed gaat met de twee. De reclassering heeft echter gemeld dat er ook eind juni nog politie bij het stel aan de deur is geweest.

De officier van justitie zei het misdrijf zo ernstig te vinden dat een gevangenisstraf op zijn plaats zou zijn. Toch eiste hij een werkstraf van 120 uur, een voorwaardelijke celstraf en verplichte behandeling.

De man was niet enthousiast over de voorgestelde straf. Hij werkt de gehele week en daarnaast wil hij vooral voor zijn gezin zorgen.

De rechter vond dat hij een passende straf verdient voor zijn daad maar ze legde wel een lagere werkstraf op dan door de officier was geëist.

Bron: Noordkopcentraal.nl