Rijden onder invloed leidt tot wapenvondst

Rijden onder invloed leidt tot wapenvondst

DEN HELDER – Een 28-jarige vrouw is in Den Helder aangehouden op verdenking van het rijden in een auto onder invloed van drugs. De speekseltest toonde aan dat er sporen van cocaïne en opiaten in haar lichaam zaten. 

De bijrijder mocht het voertuig niet verder besturen omdat zijn rijbewijs al sinds april van dit jaar ongeldig was verklaard, hij zou in de auto op haar wachten totdat zij heengezonden was. Toch zag de politie hem even later in dit voertuig rijden. 

De 31-jarige man had ook sporen van cocaïne en opiaten in zijn lichaam. Hij werd aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het rijden onder invloed van drugs.

Bij de insluiting werd er nog meer drugs bij hem aangetroffen, daarnaast had de man een grote hoeveelheid briefgeld in bezit en een tweetal niet op naam staande telefoons (prepaid). Ook werden er patronen voor een vuurwapen bij de man aangetroffen. 

Omdat het vermoeden bestond dat hij mogelijk in het bezit was van vuurwapens zijn agenten naar zijn woning gegaan. Hier werden meerdere vuurwapens gevonden. De man is overgebracht naar het politiebureau in Hoorn en is daar ingesloten.

Bron: Noordkopcentraal.nl