Jongen onder auto, kraanmachinist die ingreep

Jongen onder auto, kraanmachinist die ingreep

GRONINGEN – Door snel optreden van een kraanmachinist die toevallig in de buurt was, is een aangereden 13-jarige jongen in Groningen uit zijn benarde positie bevrijd. De jonge fietser werd aangereden door een auto en belandde onder het voertuig. De alerte kraanmachinist Harm Jesse (23) tilde de auto vervolgens met de vork van de grond.

De jonge fietser is ernstig gewond met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval op de kruising van de Paterswoldseweg met de Hippocrateslaan kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

Klaas Algra van Gebr. Algra uit Drachtstercompangnie (nabij Drachten) vertelde dinsdag rond de middag tegen De Telegraaf: „Het ging om mijn zoon Harm Jesse (23), die langsreed en met de kraan de zware auto optilde.” Het grondverzetbedrijf leeft mee met de betrokkenen. „Wij zijn toch ook aangeslagen, het heeft impact. Mijn zoon zag het gebeuren en kon gelukkig gelijk wat doen. Een minuut eerder of later en het had heel anders kunnen aflopen, onvoorstelbaar…”

Zijn zoon houdt zich even ’buiten beeld’ en komt bij. Klaas Algra: „Het moet indalen. Het gaat goed met hem, maar hij wil even niet in de media. Hij was op weg van het ene naar het andere werk. Wij zijn met ons bedrijf actief voor de werkzaamheden op de rondweg Groningen.” De mensen van Algra zijn zelf dus dagelijks langs de weg en beseffen als professionals op de weg dat een verkeersongeval in een klein hoekje zit. ,,We hebben camera’s op de kranen en je bent altijd alert.’’

Het ziekenhuis heeft ook gebeld. „Ze waren daar heel blij dat hij heeft geholpen. Dat heeft geholpen.” Dat contact was waardevol op deze dag die begon zoals alle andere. „We weten overigens niet hoe het met de jongen is.”

Ⓒ NoorderNieuws

’Trillen’

Kort na het ongeval liet een andere medewerker van Algra al weten dat het ongeluk er flink in hakte bij de bestuurder van de kraan. ,,Ik heb hem aan de telefoon gehad. Hij staat nog wat te trillen op de benen. Straks maar even rustig bijkomen in de kantine.”

Een woordvoerder van de politie Noord-Nederland: „Een omstander heeft inderdaad de auto opgetild. De hulpverleners geven aan dat dit heel belangrijk was voor de hulpverlening.” De politie doet onderzoek op de plek van het ongeval in de Martinistad.

Bron: Telegraaf.nl