Bestuurder dodelijke aanrijding Alkmaar verdacht van dood door schuld en rijden onder invloed

Bestuurder dodelijke aanrijding Alkmaar verdacht van dood door schuld en rijden onder invloed

De 24-jarige Alkmaarder die verdacht wordt van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding waarbij de vriendinnen Joke (84) en Lies (77) uit Heiloo om het leven kwamen, reed volgens de politie onder invloed van alcohol. Ook wordt hij officieel verdacht van het veroorzaken van een ongeval met dood door schuld. Dit meldt de politie aan mediapartner NH Nieuws.

Woensdagavond was de botsing tussen de Mercedes en de grijze Opel Agila van oma Lies. De verdachte werd direct na het ongeluk opgepakt en heeft daarna een blaastest gedaan. Daaruit kwam dus dat hij had gedronken. Een officieel bloedonderzoek moet dit nog wel bevestigen.

De man is verhoord en donderdag op vrije voeten gesteld. Vrijdag waarschuwde de politie over de ‘vele verhalen en speculaties die de ronde doen op sociale media’. Volgens de politie is het echter ’te vroeg voor conclusies’.

“Wij moeten ons werk erg zorgvuldig doen”, stelt een politiewoordvoerder daarover. “Op televisie en in series is het misschien allemaal in een uur geregeld en opgelost, maar wij dienen alles echt goed te onderzoeken: de exacte toedracht en alle feiten en omstandigheden.”

Bron: Alkmaar Centraal