19-jarige vrouw geslagen en bedreigd bij straatroof in Noord-Scharwoude

19-jarige vrouw geslagen en bedreigd bij straatroof in Noord-Scharwoude

Een 19-jarige vrouw is donderdagavond geslagen, bedreigd met een vuurwapen gelijkend voorwerp en beroofd in Noord-Scharwoude. De politie heeft twee personen aangehouden.

De straatroof gebeurde rond 19:45 uur op de Dokter Wilminkstraat. Het slachtoffer stond daar met haar fiets op het fietspad toen ze plotseling in haar gezicht werd geslagen door een belager. Ze moest haar persoonlijke bezittingen afgeven en werd daarbij bedreigd met een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De straatrover ging ervandoor en liet het slachtoffer angstig achter. De vrouw, woonachtig in de gemeente Dijk en Waard, is vervolgens weggefietst en heeft de politie ingeschakeld.

Op basis van het signalement in een burgernetmelding dacht een oplettende burger de dader te herkennen. De politie ging in de omgeving op zoek en heeft twee jongens van 15 jaar uit Dijk en Waard aangehouden. Ze zitten vast voor verhoor.

De politie laat weten de betrokkenheid van de jongens bij de straatroof te onderzoeken. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Bron: Noordhollandsdagblad.nl