Vermoedelijk drank in het spel bij zwaar ongeluk op de Bergerweg

Vermoedelijk drank in het spel bij zwaar ongeluk op de Bergerweg

Bergen,

De bestuurder van de motorscooter die woensdagavond een ernstig ongeval op de Bergerweg veroorzaakte, was vermoedelijk onder invloed van alcohol, zegt de politie. Een bloedtest moet uitwijzen of hij inderdaad had gedronken.

De man, een 33-jarige Alkmaarder, was er te slecht aan toe om de blaastest te doen. Omdat de agenten die ter plekke waren volgens politiewoordvoerder Erwin Sintenie een dranklucht roken, is er bloed bij hem afgenomen. Het duurt enige tijd voor de uitslag van het bloedonderzoek bekend is.

De motorscooterrijder ligt zwaargewond in het ziekenhuis, net als de man die hij aanreed. ,,Het slachtoffer is een 40-jarige man uit de gemeente Bergen’’, zegt Sintenie. Hij reed met een bakfiets richting Bergen, werd van achteren geraakt door de motorscooter en schoof de weg op, waar hij vervolgens werd aangereden door een auto die hem tegemoet kwam. De bestuurder van die auto bleef ongedeerd, maar de auto raakte zwaar beschadigd. ,,Die moest worden weggesleept’’, zegt Sintenie.

Het slachtoffer op de bakfiets is Mischa Janson, van Fietsenmakerij Janson op de Geestersingel in Alkmaar. Zijn zus Kim Nadinde Janson plaatste donderdagochtend een berichtje op de Facebookpagina van de fietsenmakerij. Ze schreef: ’Mijn broer Mischa Janson, van de fietsenmakerij heeft gisteravond een zwaar ongeluk gehad en ligt nu op de IC in Amsterdam. Zouden jullie een kaarsje voor hem willen aansteken? En licht, ruimte en onvoorwaardelijke liefde willen sturen naar iedereen die hierbij betrokken is.’

Bron: Noordhollandsdagblad.nl