AZ-supporters drinken 10.000 euro bij elkaar voor Oekraïne

AZ-supporters drinken 10.000 euro bij elkaar voor Oekraïne

Leden van Supportersvereniging AZ hebben donderdagavond tijdens de thuiswedstrijd AZ-Ajax ruim 10.000 euro ingezameld voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het bedrag was de winst over wat de voetbalfans allemaal hadden gedronken. Penningmeester Marco Koning is blij met de opbrengst: “Het is een hartstikke mooi bedrag. We speelden natuurlijk tegen Ajax, met een vol stadion en een volle kroeg.”

Koning kwam zelf met het idee om de winst via Giro 555 te doneren aan de mensen die nu allemaal lijden onder de oorlog in Oekraïne: “Op mijn werk waren we met een inzamelingsactie bezig en toen dacht ik: waarom zouden we niet zoiets bij AZ doen?”, vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. Toen hij het idee voorlegde aan medevrijwilligers hoorde hij alleen maar positieve geluiden: “De oorlog vindt plaats op plekken waar AZ vaker gevoetbald heeft. Donetsk, Charkov, Kiev… veel leden zijn daar bij wedstrijden geweest. Daardoor wordt het voor hen herkenbaarder.”

Alhoewel Koning blij is met de tien mille vraagt hij zich toch af of een ander spelverloop voor een nog hoger bedrag had gezorgd: “Helaas hebben we met 2-0 verloren. Hoeveel was er door de tap gegaan als we hadden gewonnen?”

Bron: Alkmaarcentraal.nl