Deurwaarder aan de deur bij wanbetalende klant na trio met sekswerkers

Deurwaarder aan de deur bij wanbetalende klant na trio met sekswerkers

Een raamexploitant van de Achterdam heeft een deurwaarder op een klant afgestuurd, die na een trio in een van de zogenoemde peeskamers, verzuimde de volledige rekening te voldoen aan de twee sekswerkers. De man moest na vier uur geleverde dienstverlening 1.100 euro afrekenen, maar betaalde slechts 325 euro. Hij beloofde het resterende bedrag later terug te brengen en liet zijn telefoon als borg achter, maar kwam vervolgens niet meer opdagen.

Belofte maakt schuld, dus besloot raamexploitant Frans Snel een deurwaarder in te schakelen, om het resterende bedrag alsnog te innen. Deurwaarder Koen van der Meer slaagde er uiteindelijk in dat te incasseren. Inhoudelijk kan hij niet op de zaak ingaan, maar hij laat aan mediapartner NH Nieuws weten dat langsgaan bij betalende seksklanten geen dagelijkse kost is. “Dat dit een speciale zaak is, bleek ook uit de houding van meneer Snel. Hij was bang dat zulke vorderingen niet worden opgepakt, maar iedereen moet zijn recht kunnen halen.”

Dat er alleen sprake was van een mondelinge overeenkomst, heeft volgens de deurwaarder geen invloed op de terugvordering. “De overeenkomst is vormvrij. Er staan stickers op de ramen, waarop valt te lezen dat het om betaalde seks gaat en ook is de klant te zien op camerabeelden. Het geld wordt dus spoedig overgeschreven.”

Raamexploitant Frans Snel is dankbaar voor het snelle handelen van het incassobureau. “De deurwaarder kan binnenkort een bos bloemen verwachten, als bedankje namens de dames. Dat deze deurwaarder het opnam voor deze sekswerkers is naar mijn mening uniek. Zelf had ik nooit verwacht dat dit verzoek zou worden aangenomen.”

Bron: Alkmaar Centraal