Vrijmarkt in centrum Schagen tijdens Koningsdag

Vrijmarkt in centrum Schagen tijdens Koningsdag

SCHAGEN – Tijdens Koningsdag, op woensdag 27 april, is er in het centrum van Schagen een vrijmarkt. 

Het is vanaf 6.00 uur toegestaan om een plekje op de vrijmarkt in te nemen. De vrijmarkt duurt tot 13.30 uur. Tijdens de vrijmarkt zijn de Markt, Gedempte Gracht, Het Slotplein, Torenstraat en Nieuwstraat afgesloten voor het verkeer. 

Aanwonenden wordt gevraagd hun auto de avond ervoor ergens anders te parkeren.

Verkopers op de vrijmarkt moeten er rekening mee houden dat er vanaf 14.00 uur muziekoptredens zullen plaatsvinden op de podiumwagen aan de Noordzijde van de kerk. 

Om 13.30 uur moeten alle verkopers hun eigen verkoopplaats opruimen en alle niet verkochte spullen mee naar huis nemen. 

Om 14.00 uur zullen de verkeersafzettingen worden verwijderd en kan het verkeer weer over de Nieuwstraat en Markt rijden.

Om de vrijmarkt veilig te laten verlopen gelden er een aantal regels:

  • Beroepshandel is niet toegestaan. Ondernemers die een standplaatsvergunning hebben en daar gevestigde ondernemers mogen wel verkopen.
  • De vrijmarkt mag alleen in het aangewezen gebied en alleen tussen 6.00 en 13.30 uur. Daarna wordt opgeruimd. Wie zich niet aan de tijd houdt, loopt risico op in beslagname van de spullen.
  • Er mogen geen plaatsen worden gemarkeerd door lint, tape, verf en dergelijke. Zulke markeringen worden verwijderd op kosten van de overtreder.
  • De toegangen tot woningen, garages, winkels en horeca, nooduitgangen en brandkranen, kruisingen moeten vrij blijven voor hulpdiensten.

Bron: Noordkopcentraal.nl