Werkstraf voor chauffeur uit Schagen

Werkstraf voor chauffeur uit Schagen

AMSTERDAM/SCHAGEN – De rechtbank in Amsterdam heeft de 71-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schagen die twee jaar geleden in Amsterdam een 31-jarige vrouw aanreed, veroordeeld tot twintig uur taakstraf en een half jaar rijontzegging. 

Het slachtoffer overleed nadat ze met haar fiets onder de vrachtwagen terecht kwam.

De opgelegde straf is aanzienlijk lager dan door het Openbaar Ministerie was gevorderd. De officier van justitie stelde tijdens de behandeling van de zaak dat de Schagenaar “aanzienlijke schuld” had aan het ongeluk. Hij had daarom een forse sanctie geëist van 240 uur werkstraf en een jaar rijontzegging. 

De Amsterdamse rechtbank kon in het dossier echter onvoldoende aanwijzingen vinden om vast te stellen dat de man het dodelijk ongeval op deze manier kan worden verweten. De vrachtwagenchauffeur had al 50 jaar ervaring en verklaarde de fietser niet te hebben gezien toen hij wilde afslaan. Daarom viel de straf lager uit.