82-jarige vrouw helpt politie

82-jarige vrouw helpt politie

SCHAGEN – De politie heeft maandagavond een 17-jarige man uit Almere op heterdaad aangehouden toen hij zich voordeed als bankmedewerker en een pinpas kwam ophalen van een 82-jarige vrouw uit Schagen. 

Rond 18.00 uur werd het slachtoffer gebeld door een zogenaamde bankmedewerker over een verdachte transactie op haar bankrekening. Hij gaf aan dat er een nieuwe pinpas bezorgd zou worden en dat de oude pas ingeleverd moest worden. De bankmedewerker zou langskomen om de pas op te halen. 

Dankzij oplettende familieleden werd meteen de politie gebeld. Meerdere agenten gingen naar het adres en wisten de verdachte op heterdaad te betrappen toen hij aan de deur kwam. De jongen probeerde nog te vluchten, maar kon kort daarna worden aangehouden. 

De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij bankpasfraude. De zaak wordt verder onderzocht door de recherche.