HVC onderzocht inhoud van de kliko

HVC onderzocht inhoud van de kliko

SCHAGEN – Afvalverwerkingsbedrijf HVC heeft de inhoud van het restafval in de gemeente Schagen onderzocht en hierin werden een hoop materialen aangetroffen die daar niet in thuishoren. 

Met name veel Groente, Fruit en Tuinafval (GFT) werd bij het restafval aangetroffen maar ook grote hoeveelheden papier en plastic. HVC noemt dat zonde omdat dit afval gerecycled kan worden maar nu samen met het restafval wordt verbrand.

In de gemeente Hollands Kroon wordt tegenwoordig het restafval gescheiden in een kliko opgehaald en betalen inwoners per lediging. Ook in deze gemeente keek HVC in de kliko. 

De resultaten waren net iets beter als in de gemeente Schagen maar ook hier wordt nog altijd veel GFT afval, papier en plastic tussen het restafval gevonden. De betaalchips op de kliko’s hebben daar nog niet veel invloed gehad op het weggooigedrag van de mensen.