Wereldrecord bierkratstapelen in ‘t Veld

Wereldrecord bierkratstapelen in ‘t Veld

‘T VELD – Tijdens de Pinksterkermis in ‘t Veld is het officieus wereldrecord ‘Horizontaal Bierkratstapelen’ verbeterd.

Op de meeste kermissen in Noord-Holland gaan de kratten de lucht in bij het Bierkratstapelen en moet een zo hoog mogelijke toren worden gebouwd. Zo niet in ‘t Veld, daar werden de bierkratten horizontaal gestapeld door een team van drie personen. 

Door de kratten tegen elkaar aan te blijven drukken en steeds één krat toe te voegen wordt het steeds lastiger en zwaarder. Het oude record uit Heerhugowaard stond op 31 kratten maar werd met 7 kratten verbeterd. Het team van het Pinksterkermis comité kwam tot 38 kratten. 

“Een officieus wereldrecord waar we ontzettend trots op zijn”, aldus Sven Baas. Voor de volgende kermis wil de organisatie nog kijken of het lukt een officieel wereldrecord te vestigen dat wordt vastgelegd in het Guinness Book of records.