Babette nieuwe Miss Westfriese Folklore 2022

Babette nieuwe Miss Westfriese Folklore 2022

SCHAGEN – Het nieuwe seizoen van de Westfriese Folklore werd woensdagavond traditioneel afgetrapt met de Missverkiezing.

Dertien dames streden op de catwalk in een volle Zaal Alpha in Schagen om de eretitel. Aan de jury onder leiding van voorzitter Max Hopmans, ondersteund door 3 voormalige missen, de taak om de deelnemers te beoordelen.

Er werd gelet op presentatie, houding en natuurlijk de kleding die in veel gevallen door de deelnemers, met veel zorgvuldigheid, zelf was gemaakt.

Uiteindelijk was het de jonge Babette de Ruijter die als winnaar werd gekozen door de jury. Zij neemt het stokje over van Anouk Ooteman die drie jaar geleden de laatste verkiezing won. Doordat het evenement de afgelopen 2 jaar niet door kon gaan was Anouk de langstzittende miss ooit.

Nu is het aan Babette om de komende 10 Westfriese Folkloredagen de stoet aan te voeren op de Friese Sjees. Zij is op 30 juni, de openingsdag van de Folkloremarkten, voor het eerst te zien tijdens de ‘Dag van de oude ambachten’.