Schoorlse brokkenpiloot had geen rijbewijs en veel teveel drank op

Schoorlse brokkenpiloot had geen rijbewijs en veel teveel drank op

De drankrijder die zondagavond vanaf de Westgrasdijk in Schoorl in de sloot belandde, had bijna zeven keer teveel alcohol op. Dat meldt de politie. De 54-jarige inwoner blies liefst 1479 Ugl, terwijl voor hem het maximum 220 Ugl is toegestaan. Bovendien had hij geen geldig rijbewijs. De politie laat niet weten of hij die ooit had.

De Schoorlaar reed zondag rond 19:40 uur met zijn hond in de auto over de Westgrasdijk, toen het om onbekende reden mis ging. Hij reed tegen een boom en belandde daarna met voorkant van zijn auto in het water. Omstanders probeerden te helpen maar kregen zijn deur niet open. Die heeft de toegesnelde politie met een koevoet opengebroken. De lichtgewonde man en de hond zijn op de kant geholpen.

Na de standaard blaastest is de Schoorlaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zijn auto is door een sleepdienst afgevoerd.