Hardleerse hardrijder op N242 aangemeld voor inname rijbewijs en ‘huftercursus’

Hardleerse hardrijder op N242 aangemeld voor inname rijbewijs en ‘huftercursus’

Een hardleerse bestuurder heeft dinsdag op de N242 alweer zijn tiende proces-verbaal verzameld voor te hard rijden. Deze keer reed hij 36 km/u te snel. Omdat de man bovendien al twee keer zijn rijbewijs kwijt was vanwege véél te hard rijden, vraagt de politie nu invordering van zijn rijbewijs aan en een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG), ook wel een ‘huftercursus’ genoemd.

De bestuurder herkende controlerende agent direct van een bekeuring in april. Toen reed hij op de N242 22 km/u te hard met een aanhanger. De agent besloot hem na te trekken en trof zijn eerdere overtredingen. Hij was zelfs al twee keer een periode zijn rijbewijs kwijt vanwege 51 km/u en maar liefst 113 km/u te hard rijden.

Politie Alkmaar doet een melding ‘Artikel 130 Wegenverkeerswet EMG’ voor de man bij het CBR. Als iemand niet meer in staat is of weigert om zich aan de verkeersregels te houden, kan zijn/haar rijbewijs worden ingenomen, en wordt deze pas geretourneerd na het ondergaan van een ‘huftercursus’ van bij elkaar rond de 1.270 euro.