Vluchters na botsing in Alkmaar toevallig snel gepakt vanwege rijden zonder helm

Vluchters na botsing in Alkmaar toevallig snel gepakt vanwege rijden zonder helm

Bij toeval heeft de Alkmaarse politie snel twee gebruikers van een Go Sharing scooter in de kraag gevat, nadat ze doorgereden waren na een aanrijding.

Een nietsvermoedende agent zag de twee zonder helm rijden en besloot ze te bekeuren. Terwijl hij de bekeuringen uitschreef, bleek dat de twee even daarvoor betrokken waren geweest bij een aanrijding. Tijdens hun vlucht waren ze van deelscooter gewisseld, al zou Go Sharing toch wel hebben achterhaald wie de huurder was op het moment van het ongeluk.

De bestuurster kreeg niet alleen een bekeuring, ze werd ook aangehouden. Doorrijden zonder gegevens achter te laten en eventueel benodigde hulp te verlenen of in te schakelen is een misdrijf. Go Sharing is op de hoogte gesteld en heeft de gebruikte account geblokkeerd.