Bestuurder zonder rijbewijs richt grote schade aan (geleende auto)

Bestuurder zonder rijbewijs richt grote schade aan (geleende auto)

In de nacht van zondag op maandag heeft een bestuurder zonder rijbewijs grote schade aangericht op de Watertorenweg in Egmond aan Zee. De man had op een feestje een autosleutel gepakt en gezegd dat hij wat te eten ging halen in Alkmaar. Hij kwam echter niet ver. Bij het inrijden van de Watertorenweg in Egmond aan Zee ging het fout. Daar reed de man een paal uit de grond en ramde hij verderop een bankje en bloembak die voor een woning stonden. Nadat hij ook tegen de woning was aangereden en de auto van die bewoners had geraakt ging hij er als een haas vandoor. De geleende auto werd achtergelaten op de stoep tussen de woning en de auto die geraakt was.

Na een zoektocht met meerdere politie-eenheden is de man gevonden en aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek niet te beschikken over een rijbewijs. De politie onderzoekt of hij onder invloed was van alcohol en/ of drugs. De eigenaresse van de auto, die was opgehaald door de politie, was erg geschrokken omdat zij net dure reparaties had gehad aan haar auto en er altijd zuinig op was. Een berger is gekomen om de auto af te voeren.