Verkeersregelaar aangereden op Rijnstraat in Alkmaar, politie zoekt bestuurder zwarte auto

Verkeersregelaar aangereden op Rijnstraat in Alkmaar, politie zoekt bestuurder zwarte auto

Een verkeersregelaar is donderdagmiddag aangereden op de Rijnstraat in Alkmaar. Iemand in een zwarte auto reed ter hoogte van de Waalstraat over de voet van de regelaar en is vervolgens doorgereden.

De automobilist negeerde een stopteken van het slachtoffer en reed na het incident tegen het verkeer in, waardoor andere automobilisten moesten uitwijken. Omstanders schoten de verkeersregelaar te hulp en belden rond 12:45 uur naar de 112-meldkamer. De verkeersregelaar is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Volgens politiewoordvoerder Mascha Koning wordt op dit moment met man en macht gezocht naar de bestuurder van de zwarte auto. “We hopen dat mensen zich melden als ze iets hebben gezien of dat de bestuurder van de auto contact met ons opneemt. Het is ernstig dat de verkeersregelaar dit moest meemaken. Hij doet ook gewoon maar zijn werk.”