Gemaskerde mannen met een steekwapen dwingen man om geld te pinnen in Heerhugowaard

Gemaskerde mannen met een steekwapen dwingen man om geld te pinnen in Heerhugowaard

Een 25-jarige man is donderdagavond onder bedreiging van een steekwapen door drie personen gedwongen geld te pinnen bij een geldautomaat aan het Stationsplein in Heerhugowaard. Dat meldt de politie.

De man stond rond tien uur ’s avonds naast zijn auto op de Taxuslaan in Heerhugowaard, toen hij plotseling door drie jonge mannen werd aangesproken. Direct bedreigden de drie hem met een steekwapen en eisten geld. Daarop werd het slachtoffer gedwongen met zijn auto naar een pinautomaat te rijden.

Bij het Stationsplein stapte het slachtoffer met één van de daders uit om geld te pinnen. Terug in de auto wist hij aan de drie mannen te ontsnappen door uit het voertuig te springen. Hij zag op straat iemand lopen en riep om hulp. De daders stapten daarna ook uit en gingen er met het buitgemaakte geldbedrag snel vandoor in de richting van de Nelson Mandelastraat.

Capuchon

Na de melding heeft de politie in de omgeving gezocht naar de verdachten, maar zij werden niet meer aangetroffen. De drie verdachten waren rond de achttien jaar oud, ongeveer 1,80 meter lang en hadden een slank postuur. Zij hadden alle drie een capuchon over hun hoofd en mondbedekking. Eén van hen droeg een donkergroene jas.

Uit het onderzoek zijn specifieke getuigen naar voren gekomen met wie de politie graag in contact komt. Ten eerste de persoon naar wie het slachtoffer om hulp zou hebben geroepen. Daarnaast meerdere mensen die achter de daders aan zouden zijn gegaan. En er zou bij aankomst bij de pinautomaat een zwarte personenauto hebben gestaan van iemand die aan het pinnen was. Mogelijk dat deze persoon ook iets heeft gezien dat de politie kan helpen.

Getuigen

Ook andere getuigen die tussen 22:00 en 22:30 uur iets van de beroving hebben gezien op de Taxuslaan of het Stationsplein kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem. Ook mensen met camerabeelden of andere informatie wordt gevraagd contact op te nemen.