Wappies vrezen 24 september als ‘dag des oordeels’

Wappies vrezen 24 september als ‘dag des oordeels’

Buk en cover. Sla proviand in. Laad de powerbanks. Ren nog eem naar de coffeeshop. Graaf een kelder. Want op vele kanalen waar complotdenkers, Gele Hesjes, QAnon-aanhangers en andere verschoppelingen samenkomen, gaat het al een tijdje over 24 september. Dat belooft, volgens hen, een dag des oordeels te worden.

Op Telegram, Facebook en twitter zingt de datum al een tijdje rond. Niemand weet precies wat er gaat gebeuren, maar het staat volgens velen vast dat er iets groots op het programma staat. Een ingrijpende gebeurtenis die de aarde gaat veranderen. Iets waardoor iedereen over tien jaar nog weet waar je was. In Groningen wordt de onheilspellende boodschap ook volop gedeeld door bijvoorbeeld het Facebookaccount Hollands Stoofpotje, van een bekende ‘vrijheidsstrijder’ uit Stad met 1600 volgers.

Psychopathisch ratjetoe

Meermalen per uur post Hollands Stoofpotje onheilspellende berichten en dat gaat de hele dag door. Het is een psychopathische ratjetoe van memes dat Trump de Nederlandse regering aanwijst als terroristische organisatie, sympathie voor Rusland tot waarschuwingen voor het coronavaccin. Zo post het account zojuist: “Veel ouderen die op de p.r.i.k. uitnodegingen afkomen en dat is de doelgroep die als eerste wegmoeten.” Onder de post wordt dat bevestigd. Zo zegt eentje: “Ze worden gezien als nutteloze eters.”

Het meest in het oog springende bericht dat de afgelopen periode meermalen is gepost is: “Iedereen wist op dat ogenblik waar hij was op 24 september, zo luidt de boodschap.” Wat er precies gaat gebeuren is onbekend, maar onder de post delen mensen de wildste complotten. Zo hebben meerdere lui een overtuigend Duits filmpje gezien dat ook ingaat op de dag en dat belooft niet veel goeds.

Prinses Diana keert terug

Yvonne, een kortpittige boomer die gestudeerd heeft aan de mulo (meer uitgebreid laag onderwijs), doet ook een duit in het zakje. Ze schrijft: “Misschien is dit het.” En deelt een post van ene Isra Loukanova: “Simon Park van Connecting Consciousness, een van de primaire informatiebronnen voor de acties van de White Hats, zegt dat banken dit weekend al kunnen sluiten. Rekeningen zullen bevroren worden en er zullen geen online betalingen plaatsvinden. Dit was het evenement dat gepland stond voor 24 september. Het Pentagon heeft hem informatie gestuurd om nu geld op te nemen. De schorsing van deze banken duurt twee tot tien dagen. Zijn diploma zal afhangen van het verzet van de andere kant. Simon wil dat deze informatie gedeeld wordt.”

Patricia, die op haar profiel aangeeft een trots wappie te zijn, heeft begrepen dat op die dag Prinses Diana terugkeert: “Tegelijkertijd wordt de derde wereldoorlog uitgeroepen, hebben we meteen een wereldwijde blackout en de beurs klapt en al het geld is niets meer waard.” Evelien denkt dat ze 24 december bedoelen. “Want dan volgt de nieuwe lockdown.” Lidy denkt dat het wel goedkomt zolang mensen hun ‘inner light’ laten branden en sluit af met de spreuk van QAnonm die ook vaak door Trump wordt gebezigd: “WWG1WGA (Where we go one, we go all – red.)” Zelfs The Simpsons worden aangegrepen om de angst op te kloppen (en dat door mensen die anderen verwijten bange schaapjes te zijn. Zo post Jane: “De Simpsons voorspellen een EMP op die datum.”

Zonnestorm die alles platlegt

Een paar dagen eerder deelt Hollands Stoofpotje ook al een vergelijkbaar bericht met de 1600 volgers: “24 September een dag die overal genoemd wordt. Hoop niet dat de voorspellingen uitkomen.” En ook daaronder stromen de wildste theorieën binnen. Zo tikt John: “Niet mijn bericht, gedeeld van Telegram. Op 24 september verwacht met dat een zonnestorm de aarde treft. Een scenario van een grote zonnestorm, waarvan ze beweren dat deze gebaseerd is op wetenschap en ook op de valse Koran. Er wordt gezegd dat het ons om 5:07 uur zou treffen en dat het schadelijke gevolgen voor zou hebben voor technologische systemen, zoals communicatie. Nu is dit wel een scenario dat gemakkelijk kan worden gesimuleerd, geënsceneerd en vervalst. Een perfect excuus voor een reset van elk systeem, nietwaar? We kunnen het in de gaten houden op Poollicht.be.”

Robert weet ook zeker dat er wat groots gaat gebeuren: “Het zou kunnen dat het een false flag operatie wordt gezien men weer figuranten zoekt.. zie foto’s onderaan.” Anderen denken dat het een verwijzing naar 11 september is, omdat de Gregoriaanse kalender dan 11 september aangeeft. Daarom pent Ries: “Ja, schijnt de nieuwe 9/11 te worden. From Gregorian to Julian calender.” Amy maakt het ook bont: “Banks will experience a glitch, they will be shut down for a few days. Money and wealth will be shifted. Some people will loose everuthing.”

Niks meer dan een verspreking

Er zijn ook mensen die verwachten dat er juist iets moois gaat gebeuren. Rob is daar een van: “Het is de datum van het Bazuinenfeest. Het is tevens een jubeljaar -komt eens in de vijftig jaar voor- Dit Bazuinen feest staat symbool voor de wederkomst van Jezus Christus. Ik zie die dag met vreugde en een verwachtingsvol hart tegemoet.” En gelukkig weet een grote groep beter. Ze zijn al vaker voor de gek gehouden met data waarop de wereld zou vergaan, maar dat is tot nu nooit uitgekomen waardoor ze het nu niet meer geloven. Edoch blijft de hoop aanwezig: “Laat de pleuris maar uitbreken.”

Bron van het filmpje is uiteindelijk een speech van een parlementariër in Duitsland die zich per ongeluk verspreekt tijdens een debat over Oekraïne. Op 24 februari viel Rusland het Oost-Europese land binnen en daarvan zegt de politicus: “Het is een dag waarvan iedereen weet waar die op dat moment was.” Maar dankzij de ongelukkige verspreking wordt het door complotdenkers aangegrepen als de aankondiging van iets groots dat eigenlijk niet bekend mocht worden. Zelfs het immer betrouwbare Frontnews heeft er een waarschuwend artikel aan geweid. En zo is het balletje gaan rollen.

Bron :