Kinderen bedenken actie voor voedselbank

Kinderen bedenken actie voor voedselbank

CALLANTSOOG – Jason van 10 en Lola van 8 uit Callantsoog zijn een actie gestart: ze zamelen statiegeldflessen in om Sinterklaas snoepgoed te kopen voor de Voedselbank. 

Inmiddels hebben ze al meer dan 100 zakken pepernoten en chocolade-poppen ingezameld. Dit doen ze heel fanatiek, vertelt hun moeder Didi van Nuland: ‘Alles wat in huis ligt moet ook al bijna ingeleverd worden.’

Eerst wilden ze zelfs hun eigen zakgeld gebruiken. ‘Maar toen kwamen ze er al snel achter dat dat niet zo veel zode aan de dijk zet.’

Jason en Lola zijn de actie gestart omdat ze bij een kennis zagen dat er geen snoepgoed zit in de pakketten van de voedselbank. Ze hopen dat op deze manier toch alle kinderen Sinterklaas kunnen vieren, met pepernoten!