Twee Velsen-Noorders aangehouden na nachtelijke achtervolging vanuit Schagen

Twee Velsen-Noorders aangehouden na nachtelijke achtervolging vanuit Schagen

Een 20-jarige en een 21-jarige man uit Velsen-Noord zijn in de nacht van maandag op dinsdag na een wilde achtervolging door Noord-Holland aangehouden op de Paalgatlaan in Beverwijk. Een derde inzittende sloeg op de vlucht. De mannen waren eerder betrokken bij een verdachte situatie in Schagen.

Het is nog niet duidelijk wat zich in Schagen afspeelde. Na de melding daar zagen agenten een verdachte wagen op de A9 die er met hoge snelheid vandoor ging toen ze een stopteken kregen. Rond 00.40 uur achtervolgde de politie de auto door Heemskerk en uiteindelijk Beverwijk. De achtervolging eindigde op de Paalgatlaan – het fietspad dat in een tunneltje doorloopt naar de Broekpolder. De auto crashte op een paal aan het begin van het fietspad. De daders gingen er lopend vandoor.

De politie kwam met veel eenheden ter plaatse. Een deel van de agenten droeg zware kogelwerende vesten. Twee verdachten werden snel aangehouden. Hierbij werden waarschuwingsschoten gelost. Naar een derde verdachte is gezocht, met onder andere een hondengeleider en een politiehelikopter. De helikopter vloog lang boven Beverwijk en Heemskerk.

Voor zover bekend is de derde verdachte niet meer aangetroffen. Bij de achtervolging raakte ook een politieauto beschadigd. De achtervolgde auto is in beslag genomen en weggetakeld door een berger. Deze zal worden onderzocht op sporen.

Een woordvoerder van de politie kon dinsdagmiddag nog geen nadere informatie geven. Er wordt onderzoek gedaan.