Illegale spullen gevonden bij controles

Illegale spullen gevonden bij controles

SCHAGEN – Bij een controle in meerdere bedrijfspanden in Schagen heeft de gemeente Schagen spullen gevonden die gebruikt kunnen worden voor het telen van drugs. 

Het ging onder meer om een slakkenhuis, assimilatielampen, armaturen, een dompelpomp, tijdschakelaars, een pH meter en een hoeveelheid stekkenblokken om ongeveer 170 jonge planten in te kunnen kweken. 

De controle vond afgelopen donderdag in samenwerking met de politie. De illegale spullen werden gevonden in een garagebox. 

Het is volgens de Opiumwet strafbaar om een combinatie van deze voorwerpen te hebben. De spullen zijn daarom door de politie in beslag genomen. Zij zullen worden vernietigd.

Meerdere eigenaren van bedrijfspanden gaven aan blij te zijn met de controle. Ook zij maakten zich zorgen over mogelijk onjuist gebruik van hun bedrijfspanden. 

De meeste eigenaren of huurders kwamen nadat zij gebeld waren over de controle snel ter plaatse om de deur open te maken. Enkele deuren moesten de gemeente en politie zelf open maken met hulp van een slotenmaker.