Nepagenten beroven ouderen van waardevolle spullen

Nepagenten beroven ouderen van waardevolle spullen

Een georganiseerde bende die zich voordoet als politie probeert ouderen in Noord-Holland op te lichten. De groep zou onder meer actief zijn geweest in Alkmaar, Purmerend en Heemskerk. In zeker vier gevallen gingen de daders er met kostbare bezittingen vandoor.

De slachtoffers worden in eerste instantie gebeld met de mededeling dat er een onderzoek is ingesteld naar bezittingen. Vervolgens komen nepagenten langs om deze waardevolle spullen mee te nemen. “Het kwam zo zuiver over”, zegt een 82-jarig slachtoffer over de nepagent die contant geld meenam vanwege ‘mogelijke vingerafdrukken’. De Purmerender deed dinsdagavond zijn verhaal in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. “Toen ik de zaak niet vertrouwde, was de vogel al gevlogen.”

De politie sluit niet uit dat de groep ergens anders in het land ook probeert toe te slaan en roept mensen met meer informatie op om zich te melden. “Daarnaast is het belangrijk om op je hoede te zijn”, benadrukt een woordvoerster in gesprek met presentatrice Anniko van Santen. “Zeker wanneer mensen zeggen van de politie, verzekering of een te bank zijn en vragen naar waardevolle spullen. Laat je niet overrompelen, zeg dat het niet uitkomt en bel iemand om te overleggen.”