OM verdenkt paar van het oplichten van kerken

OM verdenkt paar van het oplichten van kerken

Den Helder – Een stel uit Den Helder zou met zielige praatjes kerkgenootschappen in heel Nederland hebben opgelicht, zo bleek dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar. De rechtbank wilde de zaak tegen de twee behandelen, maar die kwamen niet opdagen tijdens de zitting. Ze hadden corona, lieten ze weten. Daarom besloot de rechtbank de behandeling van de strafzaak aan te houden tot half februari volgend jaar.

De verhalen die het tweetal aan mensen van de verschillende kerken hadden verteld over hun trieste situatie, zouden niet kloppen. Het leverde het tweetal wel geld op. In totaal gaat het volgens het Openbaar Ministerie om een bedrag van rond de 5700 euro.

De Officier van Justitie en de rechtbank vinden het belangrijk dat de verdachten zelf hun verhaal kunnen doen op de zitting. De rechtbank wilde eigenlijk een coronatest zien, maar die kwam er niet. Ondanks de twijfel of de twee echt corona onder de leden hebben, besloot de rechtbank dat de zaak moest worden uitgesteld.

Door: Jeanine Verhagen