Grote verkeerscontrole langs Bergerweg

Grote verkeerscontrole langs Bergerweg

De politie heeft woensdagmiddag een grote verkeerscontrole gehouden op de Bergerweg in Bergen, en ’s avonds extra gesurveilleerd in een aantal wijken van het dorp.

Op een controleplaats langs op de Bergerweg werd van 15:00 tot rond 17:00 uur ongeveer 75 bestuurders en hun voertuigen gecontroleerd. Eén bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal en mocht niet verder rijden. Ook troffen agenten een minderjarige op een illegale fatbike. De elektrische fiets was opgevoerd en heeft een gashendel. Die gashendel zit er dikwijls standaard op, maar is in Nederland niet toegestaan. Dit akkefietje wordt verder met de ouders afgehandeld, aldus de politie.

De extra surveillance was in het kader van preventie van auto- en woninginbraken en werd zowel opvallend als onopvallend gedaan. Opvallende of verdachte voertuigen en personen zijn gecontroleerd.