Allerlaatste Country Krol

Allerlaatste Country Krol

SCHAGEN – Na 30 jaar kwam er donderdagavond een eind aan een tijdperk. Peter van de Krol presenteerde voor de allerlaatste keer zijn programma Country Krol. 

Van de Krol begon zijn programma in 1992, bij de start van Schagen FM. Hij was daarvoor een vaste gast in het sportprogramma van Sjaak Euser en mocht elke week een countryplaat draaien. 

“Als de naam maar geen Country Krol wordt”, grapte Peter toen hem een eigen radioprogramma werd aangeboden. Zijn programma was daarmee geboren. 

In de 30 jaar dat hij zijn programma draaide, had hij een vaste schare countryfans die naar hem luisterde. Die zullen het vanaf nu met Spotify of CD’s moeten doen voor hun favoriete muziek. 

Van omroepmanager Ed van Oerle kreeg Peter een fotocollage met herinneringen. Secretaris Philip Visser nam een pak grote bokkenpootjes mee. En dat was niet voor niets, want de bestuursvergaderingen van de omroep worden op donderdagavond gehouden. Het bestuur kreeg dan altijd bokkenpootjes van Peter. 

Peter stopt met zijn programma omdat hij inmiddels 80 is en nog een paar jaar wil genieten met zijn vrouw Julia. “Ik heb een museumkaart en wij willen ook af en toe een paar nachtjes weg”, vertelt hij. 

Noordkop Centraal bedankt Peter voor zijn jarenlange trouwe dienst. De komende maanden kan de omroep nog op Peter rekenen als technicus in het programma Krieken op zaterdagmorgen.