Geslaagde Internationale Vrouwendag

Geslaagde Internationale Vrouwendag

SCHAGEN – Aan Internationale Vrouwendag op 8 maart werd ‘s avonds in een uitverkocht theater Scagon De Luxe aandacht besteed.

De werkgroep Internationale Vrouwendag had een mooi programma in elkaar gezet. Nog steeds zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen op veel gebieden groot, zoals bijvoorbeeld in salariëring als het om dezelfde functie gaat.

Het thema dit jaar was ‘Onbeperkt Leefbaar’. Er was gekozen om na de opening de Marokkaanse film ‘Adam’ te laten zien, waar in een ongetrouwde zwangere vrouw uitgestoten wordt en een slaap – en werkplaats zoekt. Uiteindelijk komt zij bij een vrouw met 8-jarig dochter waarvan de man en vader door een ongeluk om het leven is gekomen.

De twee vrouwen realiseren zich steeds meer dat zij elkaar nodig hebben. Na de film was er een interview met Suzan Ernst van de Stichting Beschermende wieg en konden vragen worden gesteld.

In de pauze was er een Marokkaanse theeschenkerij georganiseerd door de Marokkaanse vrouwen Sirin en Fatima en waren er heel veel Marokkaanse hapjes die de vrouwen uit de werkgroep en Fatima en Sirin hadden gemaakt. 

In de foyer stonden spullen van Amnesty Schagen Hollands Kroon, Een betere Start, Helpende Handjes en Soroptimistclub de Roos van Schagen.