Met juf en meester mee naar de stembus

Met juf en meester mee naar de stembus

Den Helder – De gymzaal van basisschool De Windwijzer in Den Helder was ingericht als stemlokaal voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de waterschappen. Tijdens de verkiezingen hebben de leerlingen van de midden- en bovenbouw het stembureau in de school bezocht. Ze gingen met hun meester / juf mee die hun stem daar uitbrachten. De leerlingen kregen uitleg over het stembureau, Provinciale Staten en de waterschappen.

Met het vak burgerschap leren kinderen wat de democratische rechtsstaat is en wat het belang is van stemrecht. Aan ouders is een oproep gedaan om te gaan stemmen en aan hun kinderen te laten zien wat het belang is van het uitvoeren van het stemrecht. Ook de leraren van de school gaven het voorbeeld.

Omdat de kinderen tijdens de verkiezingen niet in de gymzaal terecht konden, heeft de leraar sport en bewegen de eerste buitengymles van het jaar georganiseerd. Gelukkig scheen de zon!