15 x paasbrunch & paasontbijt recepten

15 x paasbrunch & paasontbijt recepten

Wat mag er niet ontbreken bij het paasontbijt?

Naast de basis zoals lekkere broodjes, eiersalade en een gekookt eitje zijn er nog een paar ingrediënten die onmisbaar zijn bij het maken van het paasontbijt of paasbrunch die het helemaal compleet maken, zoals:

  • Versgeperst sap of een lekkere verse smoothie
  • Vers fruit zoals aardbeien, druiven en/of mango
  • Koffie en thee
  • Paasbrood of paasstol
  • Bubbels zoals een lekkere cava
  • Zoet en hartig beleg

Pak ook eens uit met eggs benedict. Wil je er een brunch van maken en er ook warme gerechten bij serveren? Dan kun je bijvoorbeeld een quiche of soep erbij maken of deze pasteitjes met roerei. Voor een complete lunch of brunch serveer je er ook een lekker dessert of paasgebak bij. Bekijk deze 10 x paasgebak blog voor overheerlijke inspiratie. Hieronder in de top 15 vind je in ieder geval een aantal lekkere en leuke ideetjes voor een geslaagd paasontbijt of paasbrunch Voor meer ideeën kijk je ook tussen mijn andere paasrecepten.

Maak de paasbrunch extra feestelijk!

Het oog wil ook wat, kleed de tafel daarom mooi aan met kleurrijke servetten en/of bloemen en leg wat gekleurde eitjes op tafel. En schenk er een glaasje bubbels bij, dit maakt het plaatje helemaal compleet! In plaats van champagne kun je ook cava gebruiken, dit vind ik persoonlijk vaak lekkerder. Zoek je nog een goede cava, ga dan voor de cava van Freixenet, deze mousserende wijn uit Catalonië is lekker fris en fruitig van smaak en past bij veel verschillende gerechten. Hij is makkelijk verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de Gall & Gall, Jumbo, Plus en Dirk van den Broek en ook nog eens betaalbaar. Voor Pasen is het extra leuk om met deze cava een mimosa cocktail te maken. Hiervoor schenk je een beetje sinaasappelsap in een glas en vervolgens schenk je hier de cava overheen. Steek een stukje sinaasappel of een aardbeitje op de rand van het glas, zo heb je een feestelijk en sprankelend drankje dat perfect past op je paastafel.

15 x gerechten voor op de paastafel