Inbreker wil vluchten, maar politiehond Mara is hem te snel af

Inbreker wil vluchten, maar politiehond Mara is hem te snel af

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een man aangehouden, die vermoedelijk heeft ingebroken in een Alkmaarse woning. Hij werd gevonden dankzij de hulp van politiehond Mara.

Een vrouw had gezien dat de verdachte via een schutting de tuin van de buren in was gegaan en belde de politie. “En vervolgens zag zij dat de man een woning binnenging”, schrijft de politie op sociale media. Agenten kwamen ter plaatse en zetten de omgeving rond het huis af.

Maar de man was in geen velden of wegen te bekennen. “Een hondengeleider ging met Mara naar de achtertuin. Bij de schutting begon ze te blaffen, een teken dat de verdachte in de buurt was.” De man werd meerdere keren gevraagd om tevoorschijn te komen, maar luisterde niet. “Hij probeerde over de schutting te klimmen en kon vervolgens in de boeien geslagen worden.”