Kat zet nieuw gemeentehuis Dokkum onder water

Kat zet nieuw gemeentehuis Dokkum onder water

Een kat heeft flink wat schade aangericht aan het gemeentehuis van Dokkum, dat na maandenlange verbouwingen bijna af was. Het dier zette een kraan open, waardoor het pand “enkele centimeters” onder water kwam te staan. De kosten bedragen meer dan 10.000 euro.

De kat sloop vorige week vrijdag het nieuwe gemeentehuis van het Friese Dokkum binnen. Het dier kroop op een van de verdiepingen door een gat en heeft daarbij de kraan van een leiding opengedraaid.

Toen een aannemer de volgende dag langskwam, vond hij een stoel vol kattenhaar en stonden verschillende ruimtes meerdere centimeters onder water. Ook was er vocht in de muren en de meubels getrokken, en lekte het water door naar de parkeergarage. De betonvloer moet goed drogen, maar is niet onherstelbaar beschadigd.

Afgelopen week zijn bouwvakkers druk bezig geweest met het opruimen van de ravage. De officiële opening op 22 mei gaat door, hoewel 35 van de 183 werkplekken nog niet gebruikt kunnen worden. Wethouder Bert Koonstra zegt tegen de Leeuwarder Courant dat de schade tussen de 10.000 en 20.000 euro ligt.

De kat is inmiddels gevonden en het gebouw uitgezet. “In Downing Street hebben ze Larry de kat. Wij hebben hier blijkbaar Doerak de kater”, aldus Koonstra.

Video: https://cdn.jwplayer.com/previews/5VH3dazP

Bron :