Oplichters delen nepfolders uit in Schagen

Oplichters delen nepfolders uit in Schagen

SCHAGEN – Oplichters hebben in Schagen nepfolders uitgedeeld waarin staat dat inwoners van de stad kleding kunnen doneren aan onder andere Stichting VGK.

Een bewoner uit Hoep-Noord vertrouwde de folders niet en kwam erachter dat vrienden en familie in Schagen ook deze folders hadden ontvangen. De bewoner ging op internet op zoek naar de stichtingen en kwam er achter dat oplichters zich voordoen als deze stichtingen om zo kleren in te zamelen.

Stichting VGK is de Utrechtse Kledingbank en zegt niets met de folders te maken te hebben. “Dit is al ruim twee jaar bezig. We hebben twee keer aangifte gedaan, alleen het stopt niet”, laat Louisa Zwarts namens de Kledingbank weten. 

Zwarts geeft aan dat de folders niet alleen in Schagen verspreid worden. “De folders worden overal in de brievenbus gestopt. Van Limburg tot Noord-Holland. Het is een raadsel waarom ze onze stichting hebben uitgekozen.”