“Ik heb drie vulva’s om mijn nek hangen”

“Ik heb drie vulva’s om mijn nek hangen”

CALLANTSOOG – Kunstenares Denise Rosenboom woont in Amsterdam, maar noemt tussen juni en september Callantsoog haar thuis. Daar runt zij de Zilte Zucht, de strandtent op het naaktstrand.

Wat direct opvalt is de ketting om Denise’s nek. Die heeft de vorm van een vulva. “Ik verkoop ze over de hele wereld”, zegt Denise over haar succesformule. “Ik maak ze met de hand en wil de vulva uit de taboe-sfeer halen”, vertelt Denise, die vindt dat iedereen zijn of haar uniekheid mag uitdragen. “Tegenwoordig streeft iedereen naar perfectie, terwijl volgens mij de imperfectie ons juist uniek maakt.”

Denise’s Pussy Pendants, zoals de sieraden heten, zijn te zien in de Zilte Zucht. “Op rustige dagen kan ik eraan werken, maar ik vind het bijvoorbeeld ook leuk om de strandtent te beschilderen”, aldus de kunstenares die van kinds af aan al in Callantsoog kwam. “Ik ben hier zelfs verwekt op de huwelijksnacht van mijn ouders en noem Callantsoog wel echt mijn thuis.”

Een portret van Denise en haar werk is te zien via onderstaande link: