Man en vrouw aangehouden voor verduistering

Man en vrouw aangehouden voor verduistering

SCHAGEN – De politie heeft op woensdag een 58-jarige man uit Schagen aangehouden op verdenking van witwassen, verduistering en valsheid in geschrifte. Ook zijn partner, een 53-jarige vrouw, is aangehouden voor betrokkenheid bij deze strafbare feiten.

De man wordt ervan verdacht een aanzienlijk geldbedrag te hebben weggenomen tijdens zijn werkzaamheden als boekhouder. 

De recherche in Den Helder doet onderzoek na een aangifte te hebben opgenomen van verduistering. Het slachtoffer zou geruime tijd zijn opgelicht door de boekhouder. De verdachten zouden in een tijdsbestek van circa 9 jaar een groot geldbedrag hebben verduisterd.  

Tijdens de aanhoudingen en doorzoekingen op woensdag zijn in de woning van de verdachten en een bedrijfspand, naast administratie en gegevensdragers, onder andere een auto en diverse luxe goederen in beslag genomen. 

De verdachten zitten momenteel vast voor verhoor. De recherche in Den Helder zet het onderzoek voort.