Vonk Schagen gaat voor gezond

Vonk Schagen gaat voor gezond

SCHAGEN – Vonk Schagen heeft wederom het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat Vonk Schagen zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen op dit gebied. 

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. 

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Voeding. Hiervoor worden onder andere de volgende activiteiten ingezet: een gezonde schoolkantine, watertappunten en lessen over gezonde voeding.

Rob Dekker, directeur van Vonk Schagen, is er trots op dat de school zichzelf een Gezonde School mag noemen. “Fijn en belangrijk dat het logo van de Gezonde School opnieuw drie jaar aan de gevel van Vonk Schagen hangt.”