Waterkwaliteit niet overal goed in Noordkop

Waterkwaliteit niet overal goed in Noordkop

REGIO – De kwaliteit van het Nederlandse zwemwater is het laatste decennium flink verbeterd, maar blijft nog altijd achter bij de kwaliteit van zwemwater in veel vakantielanden, waarschuwt Rijkswaterstaat op zwemwater.nl.

Voor het water bij Lutjestrand, Amstelmeer geldt een waarschuwing en voor het natuurbad ’t Petje in Zijdewind en voor het strandbad ‘t Skarpet in Oude Niedorp geldt een negatief zwemadvies. Goed zwemwater is te vinden aan de Wiel in Schagen en in het Geestmerambacht.

In vergelijking met andere landen is het water in Nederland nog altijd relatief slecht en bungelt ons land nog altijd in de onderste regionen van de Europese zwemwaterlijst, zo blijkt uit een onderzoek bij ruim 22.000 waterplekken.