20% jongvolwassenen zware alcoholdrinker

20% jongvolwassenen zware alcoholdrinker

SCHAGEN – In Schagen is 20,0% van de 16- en 17-jarigen een zware alcoholdrinker volgens de norm die geldt voor volwassenen.

43,9% van de jongvolwassenen tussen 16 t/m 25 jaar geeft aan dat vrienden het normaal vinden om 10 glazen alcohol op één dag of avond te drinken. 8,1% drinkt soms tot altijd alcohol als hij of zij alleen is.

Dit blijkt uit het gezondheidsonderzoek jaar 2022 van de GGD. De meest gebruikte harddrugs door jongvolwassenen in Schagen in een maandtijd zijn XTC 7,6%, cocaïne 3,5 en ketamine 0,6%. Vrouwen gebruiken minder vaak drugs dan mannen; het gebruik van drugs neemt toe met de leeftijd.

Het gebruik van cannabis is het afgelopen jaar significant gestegen. Het gebruik van harddrugs/partydrugs is niet significant gestegen.