Politie “Tuinaarde op deurmat truc inbrekers”

Politie “Tuinaarde op deurmat truc inbrekers”

SCHAGEN – De politie waarschuwt voor een nieuwe truc die door inbrekers wordt toegepast om te controleren of bewoners thuis zijn. Zie je tuinaarde op je deurmat en/of de dorpel? Dan is het wellicht foute boel.

Dit doen ze om na te gaan of de bewoners op vakantie zijn. Want als je thuis bent, laat je dit niet liggen en maak je het schoon. Zeker in de vakantieperiode is de kans groot dat mensen voor langere tijd van huis zijn en dat weet het dievengilde maar al te goed: de zomervakantie is dan ook een geschikte periode voor inbraken.

Een alternatieve truc is bijvoorbeeld een stukje plakband dat aan de deur wordt bevestigd of een papiertje dat in de kier tussen de deur en de deurpost wordt gefrummeld. Wordt de deur geopend, dan valt het papiertje weg en laat het plakbandje los, zo is gedachte. En dan weten dieven of er recent mensen door de deur zijn gegaan.