Strenge controle op (brom)fietsen

Strenge controle op (brom)fietsen

Den Helder – De handhavers van de gemeente Den Helder gaan in de maand september actief optreden tegen (brom)fietsen op de stoep en in de winkelstraten. In het begin gaan zij overtreders aanspreken en waarschuwen. Daarna volgen boetes van 69 euro. Dat is het bedrag voor (brom)fietsen waar dat niet mag.

“Als gemeente krijgen we soms meldingen van inwoners over gevaarlijke situaties, zoals (bijna-)ongevallen. Dit komt vaak doordat er wordt gereden waar dat niet is toegestaan”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Bij elektrische fietsen en bromfietsen kan de snelheid nog iets hoger liggen, wat voor extra onveilige situaties kan zorgen. De meldingen gaan meestal over drukke plaatsen, zoals de winkelstraten.”

De handhavers voeren in september meerdere controles uit. De actie is een herhaling van vorig jaar, waarbij meer dan honderd overtreders werden betrapt. Er werden toen ruim vijftig boetes uitgeschreven.