Hollands Kroon de minste fietsincidenten

Hollands Kroon de minste fietsincidenten

HOLLANDS KROON– In de gemeenten Hollands Kroon en Blaricum komen de minste fietsongelukken van Noord-Holland voor. In 2021 kwamen daar per tienduizend inwoners 3,3 verkeersongevallen met de fiets voor. In Den Helder is dat 7,1 per tienduizend bewoners.

Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van ongevallengegevens van Rijkswaterstaat. Ook berekenden zij dat  in de Kop van Noord-Holland 8,15 fietsongelukken per tienduizend inwoners plaatsvonden. Texel krikt dat gemiddelde met 18,3 ongevallen per 10.000 inwoners flink op. Den Helder en Hollands Kroon zitten allebei onder het gemiddelde.

Noord-Holland is na Zuid-Holland de provincie met de meeste verkeersongevallen in Nederland. In Noord-Holland vinden 9,9 ongelukken fietsongelukken per tienduizend inwoners plaats, in Zuid-Holland is dat 12,1 per tienduizend.