Fietsendief op heterdaad betrapt

Fietsendief op heterdaad betrapt

CALLANTSOOG – Wijkagent Bas Dirkmaat betrapte woensdagavond fietsendieven op heterdaad aan de Zuidschinkeldijk in Callantsoog. 

“Ging ik in privé tijd uiteten in Callantsoog, zag ik een wit busje staan op de Zuidschinkeldijk, strak naast een fietsenstalling. Er zat een man achter het stuur en een man tilde een elektrische fiets die op slot stond in het busje”, meldt de wijkagent op Instagram.

Hij vervolgt: “De man sprong daarna snel in het busje, die vervolgens hard weg scheurde. Fietsendiefstal voor mijn neus!”

Dirkmaat belde snel 112 en maakte foto’s. Zijn collega’s zagen het busje rijden en konden hem staande houden. De bestuurder en nog twee mannen renden weg. De politie kon drie mannen uit de bosjes halen. Achter in het busje werden twee gestolen fietsen aangetroffen.